IMG_20190801_143913.jpg
       
     
 Een perceel aan de rand van een uitgestrekt landschap, georiënteerd op het zuiden. Een smalle veldweg als ontsluiting. De bouwheer wenst er levenslang te kunnen wonen, de kinderen zijn het huis al uit.  Een massief blok wordt uitgehouwen om tot de juiste proporties en zichten te komen. Een modern, uitgepuurd volume blijft over.
       
     
 Een klein, fijn huis in La Hulpe dat dringend meer ruimte wil, liefst subtiel en met veel licht en uitzicht.  ‘Un chien-assis’, dat was het codewoord tijdens het eerste gesprek over dit project. Mooi vertaalbaar naar “zittende hond”, maar in dit geval een dakkapel.   Kan een chien-assis hier een uitweg bieden?
       
     
 Overstromingsgevoelig gebied van een kleine beek. De vloerpas wordt verheven tot ca. 1m boven het maaiveld. De woning steunt op kolommen.  Het terrein gaat onder de woning door zonder rekening te houden met de woning.  Als de beek ooit overstroomt, komt de vlonder pas echt tot zijn recht.
       
     
 Het idee om te bouwen met oude zeeschipscontainers was gevormd bij de bouwheer. Ze zochten een architect die openstond om samen dit experiment tot een goed einde te brengen. Op zijn minst een interessante opgave.  Courant komen zeeschipscontainers in twee standaardmaten, 20ft en 40ft. Door de lengte van het perceel wordt er gekozen voor de 40ft containers.  Drie containers op het gelijkvloers en drie containers op de verdieping worden verschoven, zodat dakterrassen en oversteken ontstaan. Door de isolatie aan de buitenzijde gaat de typische afwerking van de containers wat verloren, de vormentaal probeert die terug te vinden.